Laat ik mezelf even voorstellen …

Mijn naam is Mies van Landsveld, ik ben de initiatiefnemer van MIE-S. Vanuit mijn eigen adviespraktijk merk ik dat veel vragen bij bedrijven niet beantwoord worden omdat er geen geld, tijd of zin is om het op te pakken. Zoals Cruyff al zei, ‘elk nadeel heb zijn voordeel’. Hoe mooi is het wanneer je dit op kunt laten pakken door studenten. Ik word hier al jaren door geïnspireerd. Ik leg u graag uit op welke manier ik bijdraag aan het succes van MIE-S.

De studenten zijn de sterren! Mijn rol binnen MIE-S mag u zien als een coach van een (jeugd)voetbalteam. Ik heb 30 jaar marketing-en verkoopervaring binnen het bedrijfsleven. Daarnaast ben ik begeleider voor studenten en help hen bij onderzoek, stages en afstuderen op HBO-niveau. Het is natuurlijk mogelijk om als bedrijf direct contact op te nemen met een hogeschool. Maar bij welk niveau past de opdracht, is het geschikt voor een projectgroep tweedejaars? Of is het meer iets voor een derdejaars stage van 4 maanden waarbij meewerken wordt gecombineerd met een onderzoek? Het kan ook een onderzoek worden met een adviesplan voor een afstudeerder. Doordat ik samenwerk met meerdere hogescholen is de kans op het vinden van een match groot!

Wat is het doel van MIE-S?

MIE-S is een platform voor kleine en grote bedrijven die een onderzoeksvraag hebben op het gebied van marketing, verkoop, innovatie en communicatie. Het kan een kleine of grote vraag zijn, maar het uitgangspunt is dat deze beantwoord wordt door een student of groep studenten. Het kunnen kleine of grote projecten zijn met een doorlooptijd van enkele weken tot een half jaar.

Over de studenten

De studenten komen van het HBO en zitten in de fase tussen het tweede leerjaar en afstuderen. In overleg met het bedrijf wordt bepaald wie het beste ingezet kan worden. MIE-S verzorgt begeleiding en helpt mee bij het scherp formuleren van de opdracht. De studenten voeren onder mijn begeleiding de opdracht uit.

Ik ga graag met studenten aan de slag, maar heb geen behoefte aan de coaching door Mies. Wat kost dat me dan?

Dat kost u alleen een kop koffie, dan bepalen we samen hoe een match met studenten tot stand kan komen en regelt u verder alles zelf. Heeft u behoefte aan de coaching, dan maken we daar samen een (bescheiden) afspraak over.

Laten we samenwerken!

Bent u gemotiveerd geraakt door de voordelen van MIE-S door studenten? Neem dan contact met ons op. We kijken ernaar uit om een vernieuwende en verfrissende samenwerking aan te gaan!